Brusnicová šťava 330ml BIO 100% Medicura

/

  • 6,87€ s DPH

  • 7,19€

Brusnicová šťava 330 ml BIO sklenenej fľaše  - 100% ovocná šťava z ekologického poľnohospodárstva

Zloženie: 100% džús z brusníc (nie koncentrát)

Obsah:  330 ml sklenená fľaša

Odporúčané dávkovanie : Sú obvyklé 30 ml za deň.Môže sa riediť s vodou. Ukladať po otvorení v chlade a spotrebovať rýchlo. Pred otvorením potriasť. Po otvorení skladovať v chlade a spotrebovať do 14 dní.

Brusnicová šťava z priameho lisovania je šetrne lisovaná z divoko rastúcich horských brusníc ohľaduplne zbieraných v čase ich zrelosti. Brusnice sú cenným doplnkom stravy a sú teraz veľmi populárne. Červenú výrazne kyslú šťavu možno konzumovať aj neriedenou, ale hlavne ako základ limonád, zmiešaná s inými džúsy, v čaji a dokonca aj v koktailoch. Čo to je priame lisovanie? Bežné džúsy sú vyrábané z koncentrátu, ktorý sa vyrába odparovaním vylisovanej šťavy. Takto zahustený džús je lacnejší na prepravu a skladovanie. Pred plnením do konečného obalu sa koncentrát zriedi vodou. Zahusťovanie má negatívny vplyv ako na obsah vitamínov, tak na chuť džúsu. Džúsy z priameho lisovania sa získavajú lisovaním čerstvého ovocia a okamžitým stáčaním vylisovanej šťavy. Džús sa potom pasterizuje krátkym šetrným zahriatím, ktoré zabezpečí mikrobiologickú nezávadnosť džúsu. Pasterizovaný džús sa nemusí skladovať až do chvíle otvorenia v chladničke. Rozdiel medzi džúsom z koncentrátu a džúsom z priameho lisovania je viditeľný na prvý dúšok - ochutnajte!

Brusnice majú vysoký podiel vitamínu A, E a C, železa, vápnika, draslíka a antioxidantov. To posledné zmienené môže vysvetľovať ich schopnosti boja s rakovinovým bujnením a srdcovými chorobami. Brusnice zvyšujú podiel "dobrých" HD tukov a v laboratórnych podmienkach spomaľujú rast rakovinových buniek pečene a prsníka.

Európski osadníci sa konzumácii brusníc naučili od domorodých Američanov. Počas vtedy panujúcich dlhých a neľútostných zím boli tieto sýto červené bobuľovité plody jednak vítaným zdrojom vitamínov a jednak aj značne zvyšovali chuť páchnuceho mäsa. A ako spomienka na to sa v Amerike každým rokom na Deň Vďakyvzdania konzumuje moriak s typickou brusnicovou omáčkou. Už v tej dobe boli brusnice často používaným prostriedkom pri liečbe horúčky, zažívacích problémov a opuchov. Okrem toho vedci v niekoľkých posledných desaťročiach začali poukazovať na schopnosť brusníc bojovať s infekciou močových ciest a čriev a na ich potenciál v boji proti ochoreniam ďasien, srdcovým chorobám a rakovine.

Antibakteriálne schopnosti brusníc sú spôsobené chemickými zlúčeninami, ktoré sú v nich obsiahnuté a ktoré sú nazývané proanthocyanidiny. 

  • Návod na prípravu: Brusnicovú šťavu môžete konzumovať priamo alebo riediť vodou, možno pridať do miešaných ovocných nápojov, koktailov, do ovocných dezertov, müsli alebo jogurtov.

Krajina pôvodu: Nemecko