kokosový cukor BIO 250g +

Kokosový cukor 250g BIO

3,89 €

kokosovy cukor 250g

Nový produkt

- +

Pridať do obľúbených

Kokosový cukor 250g BIO

Kokosový cukor patrí medzi skutočné delikatesy. Je lahodný a súčasne nášmu telu prospieva, je bohatý na vitamíny skupiny B a plný minerálov (horčík, draslík, zinok, železo). Tento vysoko výživný kokosový cukor slúži jednoducho ako náhrada cukru. Je získavaný v Indonézii ručným zberom nektáru z kvetov kokosových paliem. Akonáhle je nektár Zozbierané, pomaly sa zahrieva, čím sa odparí voda (až 80%). A tým sa vytvorí karamel, ktorý sa ďalej odparuje až vzniknú jemné kryštáliky, ktoré sú potom sušené v miestnych dedinách domorodcov. Tieto zlaté kryštáliky sú výnimočnou pochutinou s jemne karamelovou príchuťou. Kokosový cukor nie je rafinovaný a má takmer neutrálne pH.Kokosový cukor je považovaný za sladidlo, ktoré najmenej zaťažuje životné prostredie, je teda ideálny pre udržateľný rozvoj ekonomík tretieho sveta.Nízky glykemický index (GI) 35 ho robí vhodným sladidlom pre mierne diabetikov a tiež pre tých, ktorí uprednostňujú sladidlá, ktoré nezaťažujú slinivku brušnú. Je ideálny do kávy a čaju, smoothies, cereálií, pre zdravé pečenie a prípravu zákuskov ov. Kokosový palmový cukor je dokonalou, zdraviu prospešnú, voľbou. V šom pokrmom dodáva čarovné arómu!

Ako sa kokosový cukor získava?

  • V ázijských krajinách sa kokosový cukor používa dlhé roky a patrí k obľúbeným sladidlám. U nás patria k novodobějším náhradám bieleho cukru. Vyrába sa z nektáru, ktorý pochádza z kvetov kokosových paliem. Po ručnom zbere sa nektár šetrne spracuje tak, aby sa prebytočná voda odparila a došlo k vzniku hustej hmoty. Po ochladení a rozdrvenie je na svete hotový kokosový cukor, s ktorým sa stretávame aj na našom trhu. Kokosový cukor pochádza najmä z Indonézie a Filipín.

Obsah kokosového cukru

  • Keďže kokosový cukor pochádza z nektáru paliem, spracováva sa ručne a šetrným spôsobom, je v ňom veľa výživných látok. Bohato zastúpené sú vitamíny zo skupiny B, železo, draslík, horčík, zinok, mangán a ďalšie.
  • V sto gramoch kokosového cukru sa nachádza približne 320 kalórií, 1,8 g proteínov 3,4 g tuku, 4,5 g vlákniny a 92 g sacharidov.

Pozitíva kokosového cukru na naše zdravie:

  • má antivírusové a antibakteriálne účinky
  • prospieva ľuďom s vysokým krvným tlakom a kardiovaskulárnymi ochoreniami hlavne vďaka obsahu draslíka
  • posilňuje imunitný systém
  • je prevenciou anémia, pretože je aj zdrojom železa
  • zastúpený vápnik posilňuje kostivláknina prospieva tráviacemu traktu

Kde všade sa dá kokosový cukor použiť?

  • Kokosový cukor možno použiť rovnako ako bežný cukor. S dávkovaním nie je problém, pretože je rovnako sladký ako rafinovaný cukor. Kokosový cukor sa hodí na osladenie teplých aj studených nápojov, ako napríklad kávy, čaju, kokteilov či smoothies. Alebo sa jednoducho pridá do pudingov, kaší, doma pečených koláčov, sušienok, alebo zákuskov.

Nemýľte si kokosový cukor s palmovým cukrom

  • Niekedy dochádza k zámene kokosového cukru s palmovým cukrom. Palmový cukor sa získava z miazgy rôznych druhov paliem, napríklad výhonkov datľové palmy. Má inú chuť, konzistenciu a tiež vyšší glykemický index. Aj v tomto prípade sa preto oplatí pozorne čítať etiketu. Vyberajte si kokosový cukor s označením BIO, alebo 100% čistý cukor z kokosových kvetov, prípadne nerafinovaný, nebielený, bez prísad, podľa tradičnej receptúry atď.

Dajte šancu aj ostatným produktom z kokosu

 

  • Náš kokosový cukor je 100% prírodný produkt vyrábany z kvetov palmy kokosovej ktorý sa nachádza v Indonézií.
  • Prírídné sladidlo s nízkym glikemickým indexom GI35.
  • Vysoký obsah minerálnzch látok ako: magnézium, zinok, železo, vitamínov B1, B2, B3, B6 a taktiež vitamínu C.
  • Chuťovo pripomína jemú chuť karamelu takže využitie sladila je všestranný na prípravu sladených pokrmov ale ako aj na osladenie hoúcich nápojov.
  • Tento cukor je vyrábaný pod stálou kontrolou a suroviny získavané od miestnych farmárov.
  • Nerafinovaný hnedastej farby.
  • Hmotnost 250g